Senaste informationen om coronaläget - uppdateras löpande. 


Senaste nytt 26:e augusti 2021 

 

Sammanfattning av nu gällande rutiner kring Corona och hur vi hanterar det. Vi har tre delar. 

ALLMÄNT

GRUPPTRÄNINGAR

EGEN TRÄNING I GYMMET


Allmänt: 

Vi uppmanar fortfarande till att minimera användandet av omklädningsrum - kan du så byt om och duscha hemma. 

 
Stanna givetvis hemma om du har symptom av något slag eller bor med någon som har konstaterad smitta. 


Håll god hygien, sprita gärna händerna med den sprit vi har utplacerad, och håll avstånd till andra under träning. Torka av den utrustning som du använt med spray och papper från våra rengöringsstatoiner, uppe som nere. GRUPPTRÄNING

Vi har fortfarande begränsningar i antalet på passen och anpassar träningen till att man ska kunna följa riktlinjer med avstånd mm.

Vi torkar all utrustning på alla pass minst 1 gång per pass, efteråt, och lämnar utrymme att kunna rengöra nån gång även under passet. Vi uppmuntrar till användande av handsprit vid byte av station/utrustning mellan tränande på passet.


**Detta är en ändring från tidigare rutiner då vi alltid sprayade av allt mellan byten men nu mer håller vi hårdare på handhygienen då det även på FHM:s hemsida står att smittan från föremål är minimal - håller vi våra händer rena på 


--EGEN TRÄNING I GYMMET ---

Vi tillhandahåller och uppmanar fortfarande till rengöring av händer med handsprit och utrustning man använt med de sprayflaskor och papper som finns uppsatt på rengöringsstationer runt om i gymmet. 

Vi har öppet dygnet runt för att man ska kunna sprida ut sig över dagen, och uppmanar att hålla avstånd och sprida ut sig i gymmet, speciellt under de tider som har flest besökare. Vi är också här under dessa tider (kvällstid mån-tor samt söndag) för att kunna hålla uppmärksamhet på om det blir för trångt. 
Senaste nytt - 15 juli. 
Restriktionerna lättar.  

NYA REGLER!
Inga klädnypor från 15 juli

Från den 15:e juli 2021 lättar Sveriges restriktioner ytterligare och restriktionen som gäller att man ska ha ett visst antal kvadratmeter tillgängligt vid inomhusträning tas bort. 
För oss på Träningshuset innebär det att vi inte längre kommer använda oss av klädnyporna för räkning.

Rekommendationen att tvätta av all utrustning du använt, att sprita händerna, hålla avstånd och att inte uppehålla sig i omklädningsrum mer än nödvändigt, samt att duscha hemma om du har möjlighet kvarstår givetvis.


Antalet på våra pass kommer höjas till 16 på de pass som vi har i HIT-salen, och på de pass i Easylinesalen förblir det 10 tillsvidare. 

Med vänlig hälsning
Träningshuset med personal


_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uppdaterat 26 april 2021  

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Information 24/12 - 2020 

Viktig information!
Ändrade restriktioner från 24 dec för att hålla nere smittspridningen.
Det vi förändrar är att vi sa¨tter ett maxantal för hur många som får vistas samtidigt i våra lokaler.
Maxantal 20st i det stora gymmet
Maxantal 5st i Lugnet
Fortsatt 8st i varje sal uppe på Sky
Vi gär det enkelt.
Vi kommer hänga upp så många klädnypor utanför gymmet som får vistas i lokalen (20st) resp. Lugnet
( 5st)
Gör såhär:
-Ta en klädnypa, sprita den och ha den synlig på hela träningspasset
-När passet är klart, sprita nypan och häng tillbaka
OBS!!!Om det inte finns någon nypa på sträcket är det inte tillåtet att gå in. Om inte denna enkla regel följs leder detta till en varning följt av avstängning om detta fortsätter.
Vi är mest besökta vardagar 17.00-19.00 , försök sprid ut ert tränande på andra tider mellan kl 04.00-24.00
Använd bara duschar och omklädningsrum till att låsa in värdesaker.
Ni som går på pass kom omklädda och duscha hemma
Viktigt att vi hjälps åt så vi får ha fortsatt öppet på Träningshuset/

 

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.


Uppdatering nedan 14:e december - senaste infon hittar du ovanför och allt under denna linje kan vara utdaterat..

___________________________________________________________________________________

Den 14:e gick ett sms ut till de allra flesta i vårt land om www.krisinformation.se och att man där bör följa och hålla sig uppdaterad. 

Vår plan är att i dagsläget fortsätta hålla öppet med att erbjuda ett utbud av träningspass ungefär som det ser ut nu och med de rutiner vi har nu - även med de nya sakerna och sms som gått ut idag så är vi redan där och håller oss till de rekommendationer vi får och vi uppmanar dig att följa dessa med. 

Krisinformation.se

https://www.krisinformation.se/detta-kan-handa/handelser-och-storningar/20192/myndigheterna-om-det-nya-coronaviruset/idrott-och-traning

FHM

  https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

Som alltid - Håll huvudet kallt, håll hjärtat varmt och håll händerna rena.


För mer info om vad vi redan gjort och fortsätter hålla oss till, se nedan. 

_____ovan text uppdaterad 2020-12-14 ___________


------ Nedan upptaderat  2020-11-17 - -----

Efter måndagens pressträff kommer det från och med nästa vecka, den 24/11 gälla skärpta restriktioner över hela landet i en månad framöver med möjlighet till förlängning, för att minska smittspridning. 

Detta innebär bland annat att allmäna sammankomster begränsas till ett maxantal om om 8 besökare.

Hur agerar vi på detta? 
Som tidigare, men med ändring just angående deltagarantal på passen. 

Vi följer riktlinjerna från våran övergripande organisation Klubb Sverige som hjälper oss att tolka Regeringens råd.   
https://www.klubbsverige.se/viktig-information-om-aktuell-situation/

Även om vi inte tekniskt går under allmän samling även på våra grupp-pass så väljer vi så länge att hålla oss till de rekommenderade 8 för att minska smittspridningen, detta gäller såväl inne som ute.
7 deltagare och 1 instruktör är vad som tillsvidare gäller. 

Hela vidden av våra åtgärder finner du nedan.


Oavsett hur du väljer att träna i nuläget så uppmanar vi dig till att hålla igång och hålla dig aktiv. Det är det bästa du kan göra för att stärka dig. Vi vill underlätta genom att erbjuda både träning med oss utomhus och att du ska kunna följa med online. 


******** Ovan text uppdaterad 2020-11-17***********************


Träningshuset och det aktuella läget. )

 

Från och med den 10:e november 2020 gäller nya lokala bestämmelser i Kalmar län som bland annat avråder från gymbesök och uppmanar verksamheter att införa egna åtgärder som underlättar att hålla på råden. Utifrån detta kommer vi genomföra några åtgärder här för att underlätta och minska smittspridningen - åtgärderna följer längre ner. 

Först och främst vill vi också säga att vi tänker så länge vi får hålla öppet för att erbjuda möjligheten till träning och vi kommer arbeta för att lägga till alternativ till att komma in till oss för träning. Vi anser att det är ett folkhälsoproblem om man helt slutar upp med träning, och det är viktigt att hålla i för att fortsätta hålla sig frisk. Oavsett om du är i en riskgrupp eller ej (diabetes, luftvägsproblem, hjärt- och kärlproblematik, fetma) så gagnar alla av att fortsätta hålla igång på ett eller annat vis. Vi uppmanar alla till att givetvis ta det egna ansvaret att minska smittan men också hålla igång din egen träning. 

 

Studie om att det är väldigt låg smittspridning på gym (på engelska) 
http://www.europeactive.eu/news/safeactive-study-%E2%80%93-preliminary-results-showing-extremely-low-levels-covid-19-risk-fitness-clubs

 

Våra aktuella åtgärder 
Detta är det vi gör i dagsläget för att minska smittspridning och underlätta för våra kunder att kunna hålla igång trots rekommendationerna, både här och hemma. 

  • Vi minskar på antalet deltagare på alla pass. 10 i Easylinesalen och 12 i HIT-salen. 

  • Vi erbjuder  återigen Onlineträning (hör av dig till oss för hur du ska göra för att delta) 

  • Vi inte bara uppmanar till att tvätta av händer och utrustning utan kommer kunna låta tillfälligt stänga av de som inte följer uppmaningen.

  • Fler möjligheter till tvätt och handspritning finns utplacerade i och utanför gymmets lokaler.

  • Vi har aktuell besökarstatistik uppsatt på anslagstavlor och på hemsidan så du kan välja att gå när det är mindre besökare.

  •  Alla tränande bereds tillgång till alla lokaler för att kunna sprida ut sig på fler lokaler för att underlätta att hålla avstånd.

 

 

Med vänlig hälsning
Träningshuset

 

BESÖKARSTATISTIK KOMMER UT UNDER MORGONDAGEN  , SÅ LÄNGE FINNS DENNA ATT TILLGÅ PÅ VÅR FACEBOOK/INSTAGRAM I INLÄGGSHISTORIKEN FRÅN CA 2 VECKOR SEN.